Достапни линкови

Европа: 90 години од завршувањето на Првата Светска Војна


Во Европа денеска се одбележува деведесет годишнината од завршувањето на Првата светска војна. Лидерите на сојузничките сили присуствуваат на централната церемонија во Вердан во чест на единаесетмесчената битка за овој француски град која почна во илјада деветстотини и шеснаесетата година.
XS
SM
MD
LG