Достапни линкови

Њујорк: Признавањето на Косово не е работа на ОН, изјава на Бан Ки Мун


Претседателот на Словенија Данило Тирк на средбата со генералниот секретар на Обединетите нации Бан Ки Мун во Њујорк изјавил дека признавањето на Косово не е работа на Обдинетите нации, туку на суверените држави, кои притоа ќе мораат да го почитуваат меѓународното право. Тој прецизираше дека светската организација ќе биде вклучена во прашањата какво што е присуството на меѓународна мисија. Одговарајќи на прашањето кога за Словенија е најдоброто време за признавање на Косово, Тирк изјави дека не ја гледа потребата неговата земја да биде првата.
XS
SM
MD
LG