Достапни линкови

Женева: 2007-та една од најбезбедните во авио сообраќајот


2007 е една од најбезбедните години во последниве четири децении во авио сообракајот со околу 136 сериозни инциденти -соопшти вчера канцеларија за следење на авионските несереки со седишите во Женева. Според организацијата бројот на луге кој лани загинале во авионски несреки е за 25 проценти помал од 2006 година. Најголемиот дел од авионските несреки пак како што се наведува во извештајот се случиле во Соединтетите Америкакски Држави.
XS
SM
MD
LG