Достапни линкови

Скопје: Албанците во Македонија го прославуваат Денот на албанската азбука


Албанците во Македонија денеска го прославуваат Денот на албанската азбука, што годинава прв пат се одбележува како државен празник. Имено, на денешен ден во 1908-ма година, албанци, интелектуалци од Балканот, на конгрес во Битола, ја унифицирале албанската азбука.
XS
SM
MD
LG