Достапни линкови

Балкан: Белград и Приштина го отфрлија предлогот на Ишингер за неутрално решение за Косово


Белград и Приштина преку изјави на официјални преставници го отфрила предлогот ма преставникот на Европската Унија во преговарачката тројка Волфганг Ишингер за неутрално решение на стаусот на Косово. Предлог предвидува економска соработка, трговија и заедничка борба против криминалот, но не се споменува статсуот на Косово.
XS
SM
MD
LG