Достапни линкови

Њујорк: 62 сесија на Генералното Собрание на ОН


Денеска во Њујорк ќе биде отворена 62 годишна сесија на Генералното собрание на Обединтетите Нации. Во рамки на сесијата треба да бидат избрани новиот претседател на собранието и членовите на главните тела. Почнувајки од 25 септември шефовите на државите и други високи преставници од земјите членки ке имаат свои обраќања во кои ќе ги истакнат погледите во врска со важните мегународни проблеми.
XS
SM
MD
LG