Достапни линкови

Скопје: Од 15 часот Скопје без улично осветлување


ЕВН – ЕСМ денеска по 15 часот ќе ја прекине испораката на електрична енергија за улично осветлување во Скопје, поради неплатени сметки во изминативе две години. Градоначалникот на Скопје Трифун Костовски закажал средба со градоначалниците на скопските општини за надминување на проблемот. Со децентрализацијата, се отвори и спорот дали сметките за струја за улично осветлување треба да ги плаќа Градот Скопје или скопските општини.
XS
SM
MD
LG