Достапни линкови

Техеран: Иран не дозволил прелет на авионот на ирачкиот премиер


Главниот советник на ирачкиот премиер Нури Ал Малики ги потврди извешатите дека Иарн не дозволил авионот со кој малики синока патувал кон Јпонија да помине низ иранскиот воздужен простор. Советникот Садик Ал Рикави ијави дека авионот влегол во иранскиот воздушен простор кога ненадејно претствници на иранското воздухопловство му наредиле на пилото да се вратат назад. Нема објснување на што се должи забранава што пак било причина патувањето да биде одложено повеке од три часа, поради промената на планот на летот.
XS
SM
MD
LG