Достапни линкови

Западен Брег: Присилно преместување на 300 еврејски активисти


Стотици израелски полицајци денеска присилно започнаа да ги преместуваат 300 те еврејски активисти од Хомеш населба на Западниот Брег. Активистите одбиваат да постапат согласно израелкиот план за делумно повлекување од Западниот Брег. Арапската лига на денешниот состанок во Ријад пак се очекува да ги обнови барањата за повлекување на Израел во границите од 1967 година.
XS
SM
MD
LG