Достапни линкови

Нови Сад: Во вагон со старо железо откриен радиоактивен материјал


На железничката станица во Нови Сад во вагон натоварен со старо железо е откриен радиоактивен материјал. Дирекцијата за заштита на животната средина наредила вагонот да биде изолиран, а материјалот да биде отстранет и да биде извршена деконтаминација. Не е познато како радиактивниот материјал завршил во вагонот.
XS
SM
MD
LG