Достапни линкови

Вашингтон: Комитетот на американскиот Сенат даде предлог за проширување на НАТО и со Македонија


Комитетот за меѓународни односи на американскиот сенат даде согласност на предлогот кој би ги повикал Соединетите Американски Држави да го поддржат проширувањето на НАТО што би ги вклучило Македонија, Хрватска, Албанија, Грузија и Украина. Овој предлог ќе стане закон доколку биде одобрен и од Сенатот, Претставничкиот Дом и претседателот Џорџ Буш.
XS
SM
MD
LG