Достапни линкови

Вашингтон: Според Ел Барадеи светските сили мора да се ослободуваат од нуклеарното оружје


Шефот на Меѓународната агенција за атомска енергија Мохамед Ел Барадеи изјави дека светските сили мора да почнат да се ослободуваат од нивното нуклеарно оружје. Во спротивно, тие треба да прифатат дека и други земји сакаат да имаат такво оружје, изјави во Вашингтон Ел Барадеи. Тој наведе дека ако продолжи ваквиот тренд тогаш наскоро во светот би имало триесетина земји кои би биле нуклеарно вооружени.
XS
SM
MD
LG