Достапни линкови

Њујорк: Резолуција на ОН за кршењето на човековите права во Иран


Генералното собрание на Обединетите Нации усвои резолуција со која се изразува загриженост за кршењето на човековите права во Иран. Во резолуцијата се бара од Техеран да ја запре дискриминацијата на етничките и верските малцинства и да ја укине смртната казна за оние што се под осумнаесет годишна возраст.
XS
SM
MD
LG