Достапни линкови

Црквата нема да дозволи враќање на плочите, а можеби ниту собирање за одбележување на АСНОМ


Црквата донесе одлука пред извесно време да не дозволи поставување на плочите, а да дозволи собирање за да го одбележат тој ден. Меѓутоа како што тие почнаа да им забрануваат на свештениците да минуваат низ Македонија ниту во автомобили тогаш Црквата зазеде став - додека тие не го сменат нивниот став ние нема да се согласиме да се одржи каков и да е собор или посета на Прохор Пчински. Доколку не ги сменат своите ставови и своето однесување за забранување на свештенството на нашата Црква до вози низ Македонија ние ќе бидеме апсолутно против каково да и е нивно доаѓање во Прохор Пчински.
Владата сака ова прашање да се реши и ние тоа го сакаме, но тоа се работи што не можат да се решат. Не можеме ние да одиме според нивната воља, а тие така да постапуваат со нас.
XS
SM
MD
LG