Достапни линкови

Приштина: Граѓаните на Косово поседуваат околу 460 илјади парчиња оружје


Граѓаните на Косово илегално поседуваат околу 460 илјади парчиња оружје и тоа представува главен проблем за безбедноста. Ова се вели во денеска објавениот извештај на Обединетите Нации. Во него се оценува дека поголемиот дел на оружјето потекнува од судирите во текон на 98 и 99-тата година.
XS
SM
MD
LG