Достапни линкови

Женева: Состанок на комисијата за човекови права


Комисијата за човекови права на Обединетите Нации денеска во Женева го започнува годишниот состанок на чиј дневен ред, меѓу другото, ќе се најдат состојбите во Кина, Ирак и Чеченија. Ќе бидат разгледани и последиците од рестрикциите на планот на човековите права во повеќе држави, воведени во рамките на војната против тероризмот.
XS
SM
MD
LG