Достапни линкови

Стразбур: Годишна седница на Конгресот на локални и регионални власти


Во Стразбур денеска почнува годишната седница на Конгерсот на локалните и регионалните власти во Европа , на која ќе се разгледа развојот на демократијата на ниво на локалната власт во југоисточна Европа. На овогодишното заседавање на Конгресот , кој се одржува од 4 до 6 јуни ќе учествуваат министрите за правда и локална самоуправа на земјите од југоисточна Европа меѓу кој и македонскиот министер за локална самоуправа Фаик Арслани .
XS
SM
MD
LG