Достапни линкови

Џамиите во Скопје празни за Рамазан

Стотици милиони муслимани низ целиот свет го започнаа светиот месец Рамазан под строги ограничувања за да се спречи ширењето на коронавирусот. Некои земји дури и ги повикуваат своите граѓани да не постат за да можат да останат здрави и покрај пандемијата. Властите и верските заедници и во Македонија ги повикаа своите верници да го поминат Рамазан во кругот на своето најблиско семејство, како една од мерките за заштита од коронавирусот.

Вчитај повеќе

Категории

XS
SM
MD
LG