Достапни линкови

Со мурали урбанизирана пречистителна станица во струмичко

Петорица уметници ги урбанизираа бетонските површини на пречистителната станица за отпадни води во Струмица. Муралите на Ване Костуранов, Драган-Драш Китановски, Марјан Димиќ, Филип Конески и Блаже Атанасков се во рамки на проектот на Европската Унија, наречен „Уметност и вода - магија на животот“. Целта на проектот е поддигнување на јавната свест за значењето на заштитата на водата како природен ресурс.

Категории

XS
SM
MD
LG