Достапни линкови

Марта Наумовска Грнарова: Први во светот со смарт радијатор


Марта Наумовска Грнарова: Први во светот со смарт радијатор
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:27 0:00

Со предизвик да развијат производи кои што се во контекст на облагородување на ентериерите со уметничко дело кое има функција во Завар дизајн создале Смарт радијатор - Прв во светот. „Ги решававме дизајнот, греењето, управувањето со тоа греење и програмирањето“, вели Марта Наумовска Грнарова од Завар дизајн. „Проблемот што го решававме беше мерењето на температурата и како ќе се примаат и обработуваат податоците. Затоа направивме лабораторија кај што се следат во различни режими мерења од 3 различни места на радијаторот и просторијата и на база на тоа се изработува алгоритам“, вели Наумовска - Грнарова.

Категории

XS
SM
MD
LG