Достапни линкови

Инвазивни видови се прикрадуваат во Европа


Инвазивни видови се прикрадуваат во Европа
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

На специјалната Европска црна листа на инвазивни видови стојат 66 водни и копнени растенија, безрбетници, риби, влекачи и водоземци, птици и цицачи... Според научниците, сите се способни да напредуваат и да ги заменат локалните видови. Листата е направена за да ги охрабри државите од Европската унија да преземат акција против нив, па дури и да ги искоренат оние видови чие постојано присуство може да има штетни последици врз здравјето.

Категории

XS
SM
MD
LG