Достапни линкови

16x9 Image

Владимир Калински

По завршувањето на студиите по новинарство започна да работи во А2 телевизија каде што известуваше за политички, економски и социјални теми. Потоа беше ангажиран во македонската редакција на Радио Дојче Веле во Бон, каде што учествувше во продукцијата на емисиите и во мултимедијалната работа, а потоа продолжи да соработува како дописник од Македонија. Роден е на 23.01.1983 во Скопје. 

Автор Владимир Калински

Вчитај повеќе

XS
SM
MD
LG