Достапни линкови

Коен - Ќе продолжиме да се бориме се додека не ги вратиме сите заложници и се додека не го елиминираме Хамас.


​7 октомври беше трагичен ден за Израел. Ние всушност видовме како истата земја која се бори и ја поддржува борбата против Украина, како го прави истото против Израел. Има само еден одговорен за масакрот на 7 октомври. Заложниците, војната која подоцна започна и страдањата на луѓето во Газа, што е вина на Хамас. Ние ќе продолжиме да се бориме се додека не ги вратиме назад сите заложници и се додека не го елиминираме Хамас. Светот треба да биде обединет во напорите да се ослободи Газа од Хамас, со цел да се осигураме дека ваквите дејствија нема да се случуваат на ниту едно место на светот. Ние сме одлучни да продолжиме во борбата против оваа терористичка организација и ние ќе го правиме тоа се додека тие не ги ослободат заложниците, но и после ослободувањето ние ќе продолжиме да се бориме, изјави на самитот на ОБСЕ изралскиот миистер за надворешни работи Ели Коен

Категории

XS
SM
MD
LG