Достапни линкови

Протести за Први мај во Грција со неопходната физичка дистанца


Грција- протест на членовите на синдикатот ПАМЕ пред зградата на парламентот во Атина, 01.05.2020

Неколку стотини членови на грчкиот комунистички синдикат ПАМЕ денеска излегоа на демонстрации пред парламентот во Атина, а насобраните стоеја на физичка дистанца препорача за да се спречи ширењето на коронавирусот.

Повеќето демонстранти носеа црвени маски, а на Меѓународниот ден на работниците побараа тие да не ја платат цената за глобалната економска криза предизвикана од пандемијата на коронавирусот.

Стотици работници исто така излегоа и на улиците на други грчки градови и речиси секаде ја држеа неопходна физичка дистанца. Сите други грчки синдикати ги откажаа протестите поради пандемијата.

XS
SM
MD
LG