Достапни линкови

„Споменици на Револуцијата“ на Марко Кројач

Од 19 април до 3 мај, во галериите во Штип, Кочани, Прилеп, Битола, Струга и Крушево, ќе се одржи изложбата на фотографии печатени во сито техника „Споменици на Револуцијата“ на Марко Кројач, слободен уметник и припадник на берлинската алтернативна сцена. Поставката ги прикажува спомениците и приказните за нивното настанување, како и сегашниот однос на луѓето и воопшто културните политики кон постојните споменици во едно време на постојано променлив идентитет.

Категории

XS
SM
MD
LG