Достапни линкови

Седница на Собранието на Македонија


Собранието на Македонија

Во Собранието на Македонија продолжува седница на која пратениците расправаат за предлог ребалансот на државната каса. Според предвиденото, расправата за буџетот на пленарна седница трае пет дена. Со Предлогот за изменување и дополнување на буџетот за 2017 се определуваат дополнителни 25 милиони денари по одредени ставки и се пренаменуваат финансиски средства согласно со потребите на буџетските корисници.

XS
SM
MD
LG