Достапни линкови

Бегалците во Табановце слават Курбан Бајрам

Бегалците во транзитниот центар во Табановце го прославија Курбан Бајрам. Во центарот има 61 бегалци од Сирија. Не сакаат да останат во Македонија. Главна тема во нивната денешна молитва беше да го продолжат патот и да стигнат во некоја од западноевропските земји. Бајрамскиот ручек е закажан за денеска во 13 часот, кога ИВЗ треба да донесе месо од курбанот.

XS
SM
MD
LG