Достапни линкови

Хашкиот суд прекинува со работа во 2016


Претседателот на српскиот Национален совет за соработка со Хашкиот трибунал, Расим Љајиќ.

Претседателот на српскиот Национален совет за соработка со Хашкиот трибунал, Расим Љајиќ изјави денеска дека судот за воени злосторства во поранешна Југославија ќе престане со работа до крајот на 2016 година. Според него, трибуналот веќе формирал судски совети, кои ќе имаат задача да ги донесат пресудите за случите, кои ќе останат незавршени по затворањето на судот. Тој истакна и дека пресудата против лидерот на Српската радикална партија Воислав Шешељ најверојатно ќе биде изречена во март идната година.

XS
SM
MD
LG