Достапни линкови

Хонорарците порачаа - Нема да ви плаќаме!

Протест на кој учесниците побараа повлекување на законот со кој се воведува плаќање на придонеси и за хонорарите се одржа денеска во Скопје. Во споритвно се заканија дека нема да плаќаат. Протестот почна во Паркот Жена-борец во Скопје, продолжи пред Министерството за труд и социјала и заврши пред владата, по што учениците се упатија кој Универзитетот Св. Кирил и Методиј, за да им изразат поддршка на студентите, кои на Филозофскиот факултет прогласија „автономна зона“.

Категории

XS
SM
MD
LG