Достапни линкови

Професорите дебатираа пред Собранието во Скопје

Пратениците денеска расправаат за предложените измени на Законот за високо образование, иако професорите и студентите гласно ги отфрлаат, бидејќи според нив, постапката на пленарната седница на Собранието на Република Македонија е во спротивност со јавно искажаниот став на најзасегнатите од овие промени и тоа е неприфатлив и недемократски чин.

Професорите и студентите, кои се против законските измени, дебатираа, на отворено, пред Парламентот.

Категории

XS
SM
MD
LG