Достапни линкови

Од Генералното собрание на ОН

Во Њујорк се одржува 69 годишно заседание на Генералното Собрание на Обединетите нации. Почна со светски самит за климатските промени, а како главни теми на заседанието се наметнаа заканите од милитантите на Исламската држава и воздупните напади во Сирија, кризата во Украина и страхувањето од заразната болест ебола.

Категории

XS
SM
MD
LG