Достапни линкови

Аранч со порака до жените да не се смеат гласно


Турскиот вицепремиер Булент Аранч изјави денеска дека една жена треба да ја запази моралната пристојност и не треба гласно да се смее пред други луѓе. Според него, мажот треба да е морален, а жената треба да знае што е пристојно, а што не. Неговата забелешка предизвика остри реакции на социјалните мрежи кад еимаше критики за се поголемото мешање на турската власт во приватниот живот на граѓаните.

XS
SM
MD
LG