Достапни линкови

Ерменија во октомври во Евроазиската унија


Ерменскиот премиер Овик Абрамијан

Ерменскиот премиер Овик Абрамијан изјави дека до крајот на октомври неговата земја ќе го потпише договорот за придружување во Евроазиската економска унија на која инистира Русија. Оваа Унија која треба да стартува во почетокот на идната година е етаблирана врз основа на Царинската унија меѓу Русија, Белорусија и Казахстан формирана кон крајот на мај.

XS
SM
MD
LG