Достапни линкови

Албанија ќе има корист од бункерите на Хоџа


Albania bunkers
Албанската влада одлучила под закуп да ги дава илјадниците бункери иградени за време на комунистичкиот режим.
Некои од бункерите на албанското крајбрежје се претворени во угостителски атракции, кафулиња, ресторани, па и соби за спиење, кои се многу посетувани од странците.
За време на владеењето на Енвер Хоџа во земјата се изградени над 750.000 бункери поради параноичен страв од странска инвазија.

XS
SM
MD
LG