Достапни линкови

СТО постигна договор за потикнување на глобалната трговија


Претствниците на 159 те земји членки на Светската Трговска организација постигнаа договор за потикнување на глобалната трговија.
Договорот, што беше постигнат по разговорите на Индонезискиот остров Бали, претставува прв глобален договор подржан од сите членови на Светската Трговска Организација, од нејзиното формирање во 1995 та година.
Договорот вклучува обврски за членовите на Светската трговска организација за олеснување на трговијата преку поедноставување на царинските процедури.
XS
SM
MD
LG