Достапни линкови

Мали очекувања од преговорите за нуклеарната програма на Иран


Преговорите во москва во јуни за иранската нуклеарна програма
Десет години по стартот на преговорите за нуклеарната програма на Иран очекувањата дека денешната средба во Казахстан ќе донесе позитивни промени се мали. Преставниците на САД, Русија,. Кина, Британија, Франција и Германија ќе се сретнат со иранските преговарачи во Алмати.
Претходните разговори кои се одржаа во Москва во јуни беа неуспешни поради големиот јази меѓу позициите на двете страни.
XS
SM
MD
LG