Достапни линкови

„Сојузот на иднината“ најавува ревизија на локалните избори


Архивска фотографија: Протести на опозицијата во Скопје.
Предвремени избори, неучество на локалните избори, враќање на мандатите на пратениците од опозицијата, ревизија на локалните избори на кои не учествува опозицијата, се дел од мерките опфатени во Декларацијата за обнова на демократијата, слободата и правдата на Македонија, која денеска ја усвои опозицискиот „Сојуз на идината“ на конвенција во Куманово. Лидерот на СДСМ, Бранко Црвенковски рече дека отпорот ќе јакне и ќе се интензивира во целата земја, а секој глас на оние што нема да излезат на изборите нема да биде пропаднат, туку ќе претставува глас на народот. Црвенковски рече дека опозицијата инсистира на предвремени парламентарни избори.
XS
SM
MD
LG