Достапни линкови

Белград и Приштина в среда за границата


Шефот на српскиот преговарачки тим со Приштина Дејан Павиќевиќ изјави дека в среда во Брисел претставници на двете делегации ќе ги разгледаат нерешените прашања во врска со интегрираната контрола на административната линија. „Процесот ќе трае подолго време и затоа не треба да се очекува дека нешто битно ќе се случи во наредната недела“ изјави Павиќевиќ, додавајќи дека нема да дозволи на административната линија да има обележја на Косово.
XS
SM
MD
LG