Достапни линкови

40-та Светска галерија на карикатури – Скопје 2012

Селектирани дела од над 450 карикатуристи од 70 земји од светот ќе бидат претставени на 40-та Светска галерија на карикатури – Скопје 2012 што ќе биде отворена утревечер во 20 часот во салонот на Остен. Од вкупно 1260 трудови пристигнати на конкурсот, трите први награди во три категории им припаднаа на Ото Лотар од Германија, Владимир Казаневски од Украина и нашиот Владимир Илиевски.

Категории

XS
SM
MD
LG