Достапни линкови

Груевски задоволен од интересот на Катар за инвестирање во Македонија


Премиерот Никола Груевски
Премиерот Никола Груевски за време на посетата на Катар оцени дека во земјата псотои голем интерес и политичка волја за инвестирање во Македонија. Владината делегација на средбата разговарала и за конкретни и специфични проекти во областа на туризмот, енергетиката и градежништвото.
Груевски изјави дека е задоволен од посетата, која досега е над неговите очекувања. Според него, интересот ќе треба да се конкретизира со доаѓањето на специјална делегација од Катар, која ќе ги анализира проектите и ќе донесе одлука за инвестирање.
XS
SM
MD
LG