Достапни линкови

Таџикистан- домашна библиотека за секое семесјтво


Таџикистанскиот претседател Имомали Рамон
Таџикистанскиот претседател Имомали Рамон изјави дека секое семејство треба да има домашна библиотека. Говорејќи на церемонијата за отворање на новата зграда на Националната библиотека, Рамон рече дека библиотеката треба да содржи книги кои ќе служат за „духовно, културно и морално“ воспитување на една личност. Во новата Националната библиотека ќе има околу 9 милиони книги.
XS
SM
MD
LG