Достапни линкови

Косовската полиција не дозволи блокирање на границата со Србија


На 5 километри од граничниот премин Мердаре, во близина на Подујево, полицијата направи кордон и ги запре демонстрантите.
Косовската полиција ги спречи поддржувачите на движењето „Самоопределување“ да дојдат до граничните премини меѓу Србија и Косово и да ја блокираат границата. На 5 километри од граничниот премин Мердаре, во близина на Подујево, полицијата направи кордон и ги запре демонстрантите. Слично е и кај граничниот премин Бела Земја. На протестите имаше неколку стотини луѓе повеќе отколку на претходните протести на 14 јануари, кога во немирите беа повредени голем број луѓе. „Самоопределување“ бара прекин на сите врски со Србија.
XS
SM
MD
LG