Достапни линкови

50 години од градењето на Берлинскиот ѕидГерманија денеска одбележува 50 години од почетокот на градењето на Берлинскиот ѕид. Утрото на 13 август 1961 година граѓаните на источен Берлин беа спречени да влегуваат во западниот дел на градот поради градењето на ѕидот кој во текот на годините прерасна во 155 метарско здание. Ѕидот, по мирните демонстрации падна на 9 ноември 1989 година.
XS
SM
MD
LG