Достапни линкови

Грција ќе ја земе и третата рата од меѓународната помош


Европската Унија и Меѓународниот монетарен фонд денеска го одобрија третиот дел финансиска помош за Грција, а земјата парите ќе ги добие наредниот месец. Претставникот на ММФ Поул Томсен изјави дека сега се поставува прашање колку Грција ќе може да биде во сотојба да го врати заемот од 110 милиони евра во предвидениот рок. Претствниците на еврозоната и ММф не ја исклучуваат можноста за доделување нов кредит на Грција или да и одобрат одложено плаќање на веќе земениот.
XS
SM
MD
LG