Достапни линкови

Босанскиот суд ослободи тројца срби обвинети за злосторства


Поранешниот Премиер на босанските срби Гојко Кличковиќ, како и Младен Дрљача и Јован Остојиќ од првостепениот Суд во БиХ се ослободени од обвинението за злосторства во Босанска Крупа во 1992 година. Според Судскиот Совет, Обвинителството не докажало дека таму дошло до систематски напад врз не српското население со што не е исполнет основниот елемент за кривичното дело „Злосторство против човештвото“
XS
SM
MD
LG