Достапни линкови

Во Скопје конференција за локални заедници во ЈИЕ


На конференцијата „Градење на локални одржливи заедници во Југоисточна Европа“ учествуваат градоначалници, претставници на општини и на образовни институции од Македонија, Албанија, Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора и Косово.
Интересот на градоначалниците за спроведување на еколошкото законодавство е задоволителен, а свеста на локалните институции во Македонија е на највисоко ниво, оцени денеска министерот за животна средина и просторно планирање Неџати Јакупи по отварањето на Регионалната конференција „Градење на локални одржливи заедници во Југоисточна Европа“.
XS
SM
MD
LG