Достапни линкови

Имотот на албански функционери под истрага


Најмалку 50 високи албански функционери ќе подлежат на целосна контрола на имотот кој го пријавиле. Меѓу функционерите се и претседателот Бамир Топи, премиерот Сали Бериша и вицепремиерот Илир Мета. Тие ќе се испитуваат врз основа на законот за спречување на конфликт на интереси при обавување јавна функција. На барање на Инспекторатот банките и сите институции кои вршат финансиски услуги се должни да дадат податоци за депозити, сметки и трансакции извршени од страна на луѓето кои според законот се должни да достават изјава за имотната состојба.
XS
SM
MD
LG