Достапни линкови

Хрватска ќе ги зголеми даноците за бензин и цигари


Хрватскиот премиер Јадранка Косор изјави дека со ребалансот на буџетот нема да бидат намалени платите и пензиите, но оти ќе бидат зголемени даноците на бензин и цигари.
По одвоените разговори со претставници на владејачката коалиција и синдикатите, Косор изјави дека со различни мерки буџетот е намален за 1,5 милијарди куни, наведувајќи дека Владата ќе донесе заклучок сите расходи за 2011 година да бидат замрзнати на ниво на 2010.
XS
SM
MD
LG