Достапни линкови

Нови случаи на „западен нил“ во Грција


Нови случаи на луѓе заразени со вирусот „западен нил“ секојдневно се откриваат во Грција. Досега вирусот однесе 8 жртви, 92 луѓе побарале лекување од болеста . Овој редок вирус предизвикува менингитис и енцефалитис, а смртни последици има кај пет проценти од заразените, и тоа претежно кај повозрасните луѓе.

XS
SM
MD
LG