Достапни линкови

Матурантите може да конкурират за запишување на универзитет


Матурантите утре и задутре ќе можат да конкурираат за запишување на универзитетите во Македонија. На петте државни универзитети има повеќе од 27 илјади слободни места. Оние кои ќе се запишат во државна квота ќе плаќаат по 200 евра годишно, освен за дизперзираните студи кои се 100 евра. А студирањето со кофинансирање е најмногу 400 евра.
XS
SM
MD
LG